Live te volgen: presentatie sectorrapportage 2021 aan de Vaste Kamercommissie Onderwijs

30 september 2021

Op donderdag 7 oktober presenteren de voorzitters van de PO-Raad en VO-raad de eerste editie van de sectorrapportage voor het po en het vo aan de Tweede Kamercommissie voor onderwijs. De presentatie is tussen 12:00 en 13:00 live te volgen.

De PO-Raad en VO-raad hebben de handen ineen geslagen om de belangrijkste en meest actuele informatie over het primair- en voortgezet onderwijs te verzamelen zodat iedereen kan zien waar we in ons onderwijs mee te maken hebben en gaan krijgen. “Het lerarentekort, kansenongelijkheid, de toenemende digitalisering, de kwaliteit van de gebouwen; er spelen veel ontwikkelingen en uitdagingen in het onderwijs die zich, mede door de coronacrisis, steeds scherper aftekenen.”, zegt Paul Rosenmöller in het voorwoord. “De sectorrapportage vertelt het verhaal van de sector op basis van feiten en cijfers.” De rapportage presenteert vanaf nu jaarlijks de laatste informatie over de belangrijkste thema’s voor het funderend onderwijs.

De sectorrapportage maakt deel uit van het benchmarkprogramma PO&VO. Naast de sectorrapportage kunnen geïnteresseerden op ‘Scholen op de kaart’ terecht voor informatie over individuele scholen en de Benchmark PO&VO biedt besturen de mogelijkheid om relevante vergelijkingen te maken op basis van betrouwbare data.
 

Klik op de foto om de introductie van Paul Rosenmöller te bekijken:

Paul Rosenmoller