Meer interesse in leraarschap onder scholieren

26 september 2018

Zes op de tien scholieren met een passend profiel voor het beroep leraar, overwegen in het voortgezet onderwijs les te geven. Een jaar eerder was dat minder dan de helft. Dat blijkt uit een effectmeting van de communicatiecampagne Helden voor de Klas.

Het onderzoek toont aan dat het merendeel van de jongeren en studenten waardering voor het beroep leraar heeft. Ook wordt zichtbaar dat ongeveer een op de drie geïnteresseerde jongeren zeker overweegt leraar te worden. Uit het onderzoek blijkt dat een op de drie jongeren die de communicatiecampagne Helden voor de Klas gezien hebben, positiever zijn gaan denken over het leraarschap.

Onderdeel van de communicatiecampagne Helden voor de Klas was een online test die jongeren inzicht gaf over welke eigenschappen ze beschikken en of ze passen bij het beroep leraar en bij welk onderwijs. De test werd ruim 11.000 keer ingevuld.

Instroom lerarenopleiding vergroten

De campagne Helden voor de klas is een initiatief van Voion samen met het Arbeidsmarktplatform PO om de instroom aan de lerarenopleidingen te vergroten. Een nieuwe campagne van Helden voor de klas loopt sinds september 2018 weer.