Mijn Vensters wordt vernieuwd

13 juni 2024

De eigen online schoolomgeving ‘Mijn Vensters’ binnen het programma Vensters VO wordt binnenkort vernieuwd. Deze online omgeving wordt overzichtelijker gemaakt voor scholen en krijgt een fris nieuw design. In de week van 8 juli ontvangen alle scholen die deelnemen aan Vensters een activatielink om hun account te activeren voor de nieuwe Mijn Vensters.

Logo Vensters vernieuwd​Alle teksten, foto’s, bijlagen en andere documenten en informatie uit de huidige Mijn Vensters worden automatisch meeverhuisd naar de vernieuwde omgeving Mijn Vensters. Ook de schoolpagina’s op de website Scholen op de kaart blijven er hetzelfde uitzien.

Let op: Vanaf 1 juli worden alle data verplaatst van de huidige naar de nieuwe Mijn Vensters. Gezien de grote hoeveelheid data heeft dit even tijd nodig. Hierdoor kun je in week 27 (van 1 t/m 7 juli) niet inloggen in Mijn Vensters. 


Aandachtspunten voor scholen

Tevredenheid: als je je tevredenheidsonderzoeken nog niet geaccepteerd, verwerkt en/of gepubliceerd hebt, kan je dit tot en met 30 juni doen in de huidige Mijn Vensters. Hetzelfde geldt voor het doorsturen van de Monitoring Sociale Veiligheid (MSV). Van 1 t/m 7 juli is het tijdelijk niet mogelijk om de indicatoren te wijzigen en/of publiceren. De indicatoren voor tevredenheid zijn na de zomervakantie weer beschikbaar in de nieuwe Mijn Vensters.

Rechtenstructuur: er zijn kleine wijzigingen in de rechtenstructuur. Zo wordt lezen, schrijven en publiceren straks één recht: bewerken. Alle gebruikersbeheerders ontvangen volgende week een mail met informatie over de wijzigingen. Zij kunnen in het huidige systeem alvast voorbereidingen treffen of dit in het nieuwe systeem aanpassen. Mis je straks iets als je inlogt in de nieuwe Mijn Vensters? Check je rechten en vraag je gebruikersbeheerder om hulp.