Landelijk netwerk voor HR-functionarissen

26 januari 2024

De VO-raad heeft een netwerk opgezet voor HR-functionarissen in het voortgezet onderwijs, van wie het schoolbestuur lid is van de VO-raad. Bij deelname aan dit netwerk krijg je meer informatie over recente ontwikkelingen rond werkgeverszaken en professionalisering van de schoolorganisatie (onder meer CAO VO, banenafspraak, arbeidsrecht, lerarentekort, strategisch hrm), kan je praktijkvoorbeelden en oplossingen delen met collega’s uit het veld én kan je de VO-raad van input voorzien rond deze thema’s.

HR-medewerkers vormen een doelgroep die voor de VO-raad een significante rol heeft bij de vraagstukken rondom professionalisering van de schoolorganisatie, werkgeverschap en cao. De groep is een belangrijke graadmeter voor de VO-raad; je input binnen dit netwerk is voor ons dan ook van groot belang.

Informatiebijeenkomsten

Het netwerk komt tweemaal per jaar bijeen tijdens informatiebijeenkomsten. Op deze bijeenkomsten krijg je onder meer informatie over de actuele ontwikkelingen en verzamelt de VO-raad input over deze thema’s. Deelnemers kunnen daarnaast praktijkvoorbeelden en oplossingen delen met hun collega’s uit het veld. In de pauzes is er gelegenheid om te netwerken.

Praktische informatie

Deelnemers kunnen zich voor iedere bijeenkomst aanmelden via de website van de VO-raad. De samenstelling van de groep bij bijeenkomsten is dan ook wisselend.

In 2024 staan de volgende (online) bijeenkomsten gepland:

Je kan je aanmelden voor het HR-netwerk door een mailtje te sturen naar secretariaatbeleid@vo-raad.nl

Vragen

Heb je vragen over het netwerk voor HR-medewerkers, dan kan je contact opnemen met Gemma Hufen (gemmahufen@vo-raad.nl).