Nieuwe leerweg: leer van een pilotschool

07 april 2022

Een aantal scholen doet momenteel in een pilot ervaring op met de nieuwe leerweg vmbo, waarin de gemengde en theoretische leerweg worden samengevoegd. Wil je bij de voorbereiding op de nieuwe leerweg leren van een van deze pilotscholen? Meld je dan aan voor het project ‘bezoekvouchers’ van Platform-TL.

In dit project legt Platform-TL contact tussen een niet-pilotschool en pilotschool. Vervolgens kan je op bezoek gaan bij de pilotschool, waarbij je meer hoort over hun aanpak en ervaringen, welke obstakels zij ervaren en welke kansen er liggen. 

Voor het voorbereiden en daadwerkelijk op bezoek gaan ontvangen zowel de pilotschool als niet-pilotschool een financiele vergoeding. 

In april gaat een tweede ronde van dit project van start. Voor meer informatie en aanmelden kan je terecht op de website van Platform-TL. Aanmelden kan t/m 1 juni.


Meer informatie over de nieuwe leerweg

Niet-pilotscholen kunnen voor meer informatie over de nieuwe leerweg ook terecht op de website nieuweleerweg.nl. Streven is om deze nieuwe leerweg vanaf het schooljaar 2024-2025 aan te bieden aan alle vmbo-scholen met een gemengde en theoretische leerweg. Het is de bedoeling dat deze leerweg een jaar later (na een overgangsjaar) op alle scholen de gl en tl heeft vervangen.