Nieuwe subsidieronde maatschappelijke diensttijd nu geopend

26 maart 2021

ZonMw publiceerde 25 maart een subsidieoproep voor de maatschappelijke diensttijd (MDT). In deze ronde kunnen onder meer scholen en hun partners subsidie aanvragen om een MDT-project in het onderwijs te starten of uit te breiden. De maatschappelijke diensttijd - die in februari 2020 haar intrede deed - is goed te koppelen aan burgerschapsonderwijs en loopbaanoriëntatie en (studie)begeleiding (LOB).

Kans voor burgerschap

Iets goeds doen voor een ander in de samenleving door tijdelijk en vrijwillig te werken bij een organisatie sluit goed aan bij (praktisch) burgerschap. Leerlingen ontwikkelen zich zo ook persoonlijk, waarmee het raakt aan LOB. De uitwerking van de maatschappelijke diensttijd is aan de school, maar het principe is overal gelijk: minimaal 80 uur in zes maanden. De leerervaringen keren terug in het onderwijs op school.  

Inspiratie voor MDT

Wilt u meer weten over wat maatschappelijke diensttijd voor de leerlingen van uw school kan betekenen? Dan is het verhaal van Job op de website 'Doe mee met MDT' interessant om te lezen. Deze website biedt ook een overzicht van mogelijke projecten.

Belangrijke data

De subsidieoproep is 25 maart 2021 gepubliceerd. Als u voornemens bent om een subsidieaanvraag in te dienen, meld uw subsidieaanvraag dan uiterlijk vrijdag 30 april 2021 aan. De deadline voor het indienen van de subsidieaanvraag is voor de programmalijn ‘MDT in het onderwijs’ dinsdag 25 mei 2021, 12.00 uur.
 

Informatiebijeenkomsten
In april houdt ZonMw enkele digitale informatiebijeenkomsten waarin de subsidieoproep en de procedures om een subsidieaanvraag in te dienen nader worden toegelicht en er ruimte is voor vragen. U vindt deze binnenkort terug in de agenda op de ZonMw-website