OCW stelt innovatiebeurzen voor schoolleiders beschikbaar

09 april 2019

Schoolleiders in het voortgezet onderwijs die hun innovatieplannen willen uitvoeren, kunnen hiervoor een beurs ontvangen vanuit het Schoolleiders Innovatie Ontwikkelfonds (SIOF).

Er komen twee soorten beurzen beschikbaar. De eerste beurs (SIOF algemeen) is voor allerlei soorten innovaties. Deze subsidie bedraagt maximaal 10.000 euro per schoolleider. De tweede beurs richt zich op het lerarentekort (SIOF aanpak lerarentekort). Hiervoor kan een schoolleider maximaal 15.000 euro subsidie krijgen.

De subsidieoproep zal binnen twee weken online komen. Dan zullen ook de eisen worden bekendgemaakt waaraan de subsidieaanvragen moeten voldoen. Subsidieaanvragen kunnen worden ingediend op donderdag 9 mei 2019. 

Per school mag slechts één aanvraag worden ingediend. Het is niet mogelijk om voor beide rondes tegelijkertijd in te dienen.

Extra informatie, de subsidieoproep en andere updates worden geplaatst op de website van het NRO. Vorig jaar zijn al 13 plannen toegekend in het kader SIOF 2018-2019. Bekijk welke innovaties vorig jaar zijn toegekend