Opnieuw subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën leraren

04 mei 2020

Leraren met een innovatief idee om het onderwijs te verbeteren, kunnen tussen 13 en 27 mei aanstaande weer subsidie aanvragen via het LerarenOntwikkelFonds (LOF) om dit idee tot uitvoering te brengen.

Wordt hun aanvraag gehonoreerd, dan krijgen zij een financiële bijdrage van minimaal 4000 euro en maximaal 30.000 euro, bijvoorbeeld om vervanging te regelen zodat ze onder schooltijd aan hun initiatief kunnen werken. Daarnaast ontvangen ze ondersteuning in de vorm van:

  • drie verplichte LOF-labs: bijeenkomsten waar alle LOF-deelnemers samenkomen om van elkaar te leren;
  • coaching in kleine groepjes door een ervaren coach;
  • een podium om het initiatief met een groter publiek te delen;
  • een netwerk van gelijkgestemde collega’s.
     

Leraren kunnen zo werken aan zowel de ontwikkeling van het onderwijs als hun eigen ontwikkeling. Het LOF-project mag een jaar duren (voorheen was dit twee jaar). Deelname staat open voor leraren uit het po, vo, so en mbo. 

Meer informatie en aanvragen

Leraren kunnen de ondersteuning vanaf 13 mei aanvragen via de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I). Hoe eerder de aanvraag binnen is, hoe meer kans, na goedkeuring door de jury, op toekenning van subsidie.

Zie ook het voorbeeldaanvraagformulier bij DUS-I. De LOF-aanvraag kan met behulp van dit voorbeeldformulier alvast worden voorbereid.

Inspiratie

Om leraren te helpen hun idee duidelijk en concreet te omschrijven, is het werkboek ‘Word een onderwijspionier in vier stappen’ ontwikkeld. Bekijk daarnaast de: