Provincieteam Zeeland Sharks wint nationale vakwedstrijd Skills Talents

22 maart 2019

Uit handen van VO-raad voorzitter Paul Rosenmöller en leraar van het jaar Lucelle Deneer ontving het provincieteam Zeeland Sharks op 21 maart 2019 de gouden trofee tijdens de nationale kampioenschappen van Skills Talents, de teamvakwedstrijden voor het vmbo.

In de RAI Amsterdam streden 315 vmbo-leerlingen om Nederlands kampioen te worden in hun vakrichting. Bijna 10.000 leerlingen van 134 vmbo-scholen namen de afgelopen maanden deel aan de voorrondes en provinciale kampioenschappen. Er waren tien vakwedstrijden die aansluiten op de beroepsprofielen in het vmbo, zoals Bouwen, Wonen & Interieur, Horeca, Bakkerij & Recreatie, Mobiliteit & Transport en Tuinontwerp & -aanleg.

Het Expertisepunt LOB was tijdens Skills the Finals in Amsterdam ook aanwezig om met leerlingen in (loopbaan)gesprek te gaan of om begeleiders/docenten/decanen te helpen met vragen.

Beste scores per wedstrijdrichting:

 • Bloemwerk: Gelderland Giants - Aeres VMBO Velp
 • Bouwen, Wonen & Interieur: Groninger Grizzlies - Gomarus College Vondelpad
 • Dienstverlening & Producten: Overijssel All Stars - Bonhoeffer College Geessinkweg, Enschede
 • Economie & ondernemen: Zeeland Sharks - Calvijn College Krabbendijke Kerkpolder
 • Horeca, Bakkerij & Recreatie: Zuid Holland Hawks - RGO Middelharnis locatie Schoolstraat
 • Media, Vormgeving & ICT: Brabant Bulls - Sint Lucas Eindhoven
 • Mobiliteit & Transport: Drenthe Dragons - Stad en Esch, Meppel
 • Produceren, Installeren & Energie: Groninger Grizzlies - Gomarus College Vondelpad
 • Tuinontwerp & aanleg: Flevoland Fighters - Aeres VMBO Emmeloord
 • Zorg & Welzijn: Zeeland Sharks - Calvijn College Goes Stationspark
   

Trots op het vmbo

"Mooi om hier veelbelovend talent uit het hele land te zien. Hier waren jongens en meiden in actie die een indrukwekkend niveau lieten zien. Een brok enthousiasme en focus. Daar word je als leraar vanzelf trots op", aldus leraar van het jaar Lucelle Deneer.

WorldSkills Netherlands en Skills The Finals

De organisatie van Skills The Finals is in handen van WorldSkills Netherlands. Voor dit beroepenevenement Skills The Finals werkt WorldSkills Netherlands nauw samen met partners uit overheid, onderwijs en bedrijfsleven zoals het ministerie van OCW, de VO-raad, SBB, ROC van Amsterdam, Gemeente Amsterdam, Fonds 21, Expertisepunt LOB en een groot aantal sponsoren.

Naast Skills Talents organiseert WorldSkills Netherlands vakwedstrijden voor het mbo (Skills Heroes) en begeleidt het Skills Team Nederland naar EuroSkills en WorldSkills.