Succesvolle initiatieven kansengelijkheid maken kans op ‘Appeltje van Oranje'

06 september 2021

Projecten die zich, met de inzet van jongeren, sterk maken om de kansenkloof onder jongeren te dichten, kunnen dit jaar kans maken op een ‘Appeltje van Oranje’. Deze prijs van het Oranjefonds – bestaande uit een geldbedrag van 25.000 euro en een bronzen beeldje gemaakt door prinses Beatrix – wordt jaarlijks uitgereikt aan sociale projecten die op succesvolle wijze groepen mensen verbinden en ervoor zorgen dat mensen meedoen in de samenleving. Initiatieven kunnen tot en met 30 september worden aangemeld; in mei 2022 krijgen drie winnaars de prijs uitgereikt door koning Willem-Alexander.

De Appeltjes van Oranje kennen ieder jaar een ander thema. Dit jaar is dat 'Kansengelijkheid voor álle jongeren'. Het Oranje Fonds is concreet op zoek naar bijzondere, succesvolle initiatieven in Nederland waarbij jongeren zich actief inzetten om de kloof tussen leeftijdsgenoten met en zonder kansen te dichten. Bijvoorbeeld een initiatief dat jonge vluchtelingen leeftijdsgenoten laat ontmoeten, een project dat met hulp van jonge vrijwilligers steun biedt aan LHBTIQ+-jongeren of een maatjesprogramma dat jongeren aan elkaar koppelt.

Aanmelden

Organisaties kunnen zich tot en met 30 september aanmelden om kans te maken op een Appeltje via de website van het Oranjefonds