30 maart 2017: VO-congres over leiding geven aan verandering

Goed leiderschap is cruciaal. Zeker in het onderwijs, waar alles draait om de interactie tussen mensen en hun manieren. Het zorgt voor professionele groei en bloei van mensen op de verschillende niveaus in de school. En is nodig om de onderwijskundige ontwikkelingen en maatschappelijke uitdagingen die op scholen afkomen in goede banen te leiden. Hoe ziet dit (goede) leiderschap er in de praktijk uit in het onderwijs, nu en in de toekomst? Deze vraag staat centraal op het 10e VO-congres op donderdag 30 maart 2017 in Nieuwegein.

Programma

Het congres wordt geopend door VO-raad voorzitter Paul Rosenmöller. Zijn speech wordt gevolgd door een keynote van hoofdspreker Bart Ongering, die in Trouw onder de naam Meester Bart rake columns schrijft over zijn ervaringen als docent Engels op Open Schoolgemeenschap Bijlmer.

Daarna kunt u in twee rondes kiezen uit een breed aanbod aan workshops en/of plenaire lezingen volgen van Lucia de Rijker en Jos de Blok:

  • Bokslegende Lucia Rijker is vanaf januari samen met rector Erik van ’t Zelfde te zien in het NTR-programma Dream School. Samen bieden ze 16 van de jaarlijks 25.000 drop-outs een herkansing. Op het congres spreekt ze over persoonlijk leiderschap van leerlingen, maar ook van docenten en schoolleiders.
  • Jos de Blok startte in 2006 onder de naam Buurtzorg een thuiszorginstelling die inmiddels een jaaromzet van 350 miljoen euro heeft en vestigingen in binnen-en buitenland. Buurtzorg is een volledig op zelfsturing gebaseerde organisatie, waarbij de menselijke maat centraal staat. Centrale vraag in de lezing van de Blok is: Hoe laat dit succesvolle concept zich vertalen naar het onderwijs?
     

Ook kunt u op het congres de uitgebreide informatiemarkt bezoeken en is er volop gelegenheid voor uitwisseling en ontmoeting. Bekijk het volledige programma.

Aanmelden

U kunt zich niet meer online aanmelden voor het vo-congres. U kunt wel op de dag zelf nog aanmelden bij de balie.

Praktische informatie

Lees meer over de locatie, kosten en annuleringsmogelijkheden.