Alle projecten

Project

Schoolleidersplatform

Wil je jezelf als schoolleider verder ontwikkelen, elkaar inspireren, bespreken wat je belangrijk vindt voor de kwaliteit en ontwikkeling van het onderwijs en je gezamenlijk hard maken voor de middelen die daarvoor nodig zijn? Die mogelijkheden biedt een nieuw schoolleidersplatform dat ontwikkeld wordt door en voor schoolleiders, op initiatief van de VO-raad en het Schoolleidersregister VO (SRVO).

Meebouwen aan toekomstig schoolleiderschap

Geef je mening in het Schoolleiderspanel

Voor en door jou: stap in ons schoolleiderspanel

Samen met zes schoolleiders die nauw betrokken zijn geven we steeds meer vorm aan een schoolleidersplatform. Het is daarnaast essentieel dat we bij een grotere groep schoolleiders toetsen of we op de goede weg zijn. We zoeken dus schoolleiders; van directeur-bestuurders tot eind- en deelverantwoordelijk schoolleiders tot teamleiders om in een schoolleiderspanel feedback te geven op gewaagde ideeën, prototypes, communicatievraagstukken en zo verder. 

Wat is de (tijds)investering voor jou?

We bevragen je af en toe in online polls, waarbij we proberen om deze nooit langer dan 15 minuten te laten zijn om in te vullen.
 

Het kan overigens zijn dat rond enkele vraagstukken wel een fysieke bijeenkomst wordt gepland. Dit zal in totaal misschien twee of drie keer het geval zijn. Je ontvangt als lid van dit panel dan een uitnodiging. 

Wat krijg je ervoor terug?

Jouw antwoorden nemen we mee in de ontwikkeling van een schoolleidersplatform - jouw invloed op de toekomst van het schoolleiderschap is dus groot! We koppelen natuurlijk altijd de resultaten van de vragenlijst aan je terug. 

We kunnen geen financiële vergoeding geven voor jouw betrokkenheid, maar over enige tijd zullen we gezamenlijk vieren wat we ontwikkeld hebben ten behoeve van een schoolleidersplatform. Dit zal een mooi en exclusief netwerkevent zijn met collega-schoolleiders, bestuurders en andere onderwijsprofessionals. Daarnaast ontvang je van ons een kaartenset van de Beroepsstandaard schoolleiders VO (om met de schoolleiding te gebruiken) en een managementboek.

Update maart 2023: Op 22 maart 2023 heeft het netwerkevent voor schoolleiders inmiddels plaatsgevonden, maar we houden je bij aanmelding op de hoogte over toekomstige evenementen.

Meer weten?

Wil je wat uitgebreider geïnformeerd worden of heb je vragen? Je kunt projectleider Nienke Wirtz bereiken via nienkewirtz@vo-raad.nl.

Door je aan te melden voor het schoolleiderspanel ga je akkoord met de verwerking van je gegevens zoals gesteld in de privacyvoorwaarden van de VO-raad en de privacyvoorwaarden van SRVO.

Schoolleiders zeggen...

Sinds het begin van 2022 zijn uit meerdere dialoogsessies, gesprekken en polls voor schoolleiders inzichten opgehaald over hun wensen en behoeften. Je vindt hieronder enkele van deze uitkomsten.