Alle projecten

Project

VO-academie

De VO-academie van de VO-raad is een programma dat is opgezet om schoolleiders en bestuurders in het voortgezet onderwijs te ondersteunen bij hun (verdere) professionalisering.

Ons aanbod

De VO-academie in het kort

Onze expertise - op basis van onderzoek en inzichten uit de praktijk - delen we via onze trajecten, masterclasses en diverse publicaties. We maken inzichtelijk welke professionaliseringstrajecten er zijn door middel van de opleidingscatalogus. Onze VO-managementcoaches zijn er om u verder te helpen met uw ontwikkeling.

Van inspirerende masterclasses en intensieve leergangen tot en met intersectorale leernetwerken en Collegiale Bestuurlijke Visitaties. De VO-academie verzorgt een breed palet aan professionaliseringsactiviteiten voor schoolleiders en bestuurders in elke fase van hun loopbaan. Ook voor docenten met leidinggevende ambities hebben we een traject.

Bezoek de website van de VO-academie voor actuele informatie over het professionaliseringsaanbod en de laatste ontwikkelingen.

Katernen

Bekijk hieronder alle katernen van de VO-academie. In een katern zoomen we in op een actueel onderwerp gerelateerd aan de professionalisering van schoolleiders, bestuurders of de school. Het biedt inspiratie en handvatten om aan de slag te gaan met professionalisering.

Hulpmiddelen voor aanbod

Hoe bepaalt u wat uw leerbehoeften zijn? Hoe formuleert u een passende leervraag? Hoe past deze bij de ontwikkeling van uw school? Welke opleiding past bij uw leerbehoefte? En wie kan helpen bij uw professionele ontwikkeling? De VO-academie ondersteunt u bij uw ontwikkeling en zelfreflectie. Hieronder vindt u diverse middelen en activiteiten om u te helpen.