Page 1 Copy 2 Created with Sketch.
Maatwerk
Scholen die een lente- of zomerschool willen opzetten – om hun leerlingen zo een alternatief te bieden voor het zittenblijven – kunnen hier subsidie voor aanvragen. De VO-raad biedt bestuurders, schoolleiders, leraren en samenwerkingsverbanden daarnaast ondersteuning bij het organiseren van een lente- en/of zomerschool. Hiertoe worden onder meer relevante kennis en goede voorbeelden ontwikkeld, verzameld en ontsloten, en wordt kennisdeling tussen scholen gefaciliteerd (online en via bijeenkomsten). Ook kunt u begeleiding en/of coaching van een expert aanvragen.

Subsidie aanvragen voor opzetten lente- en/of zomerschool

Vo-scholen kunnen in 2018 weer subsidie aanvragen voor het inrichten van een lente- of zomerschool. Er wordt wederom 9 miljoen euro beschikbaar gesteld voor deze interventies. Tot 9 maart 2018 kan de subsidieaanvraag worden ingediend.

Ondersteuning opzetten lente- en/of zomerschool

Om scholen te ondersteunen bij de organisatie van een lente- en/of zomerschool organiseert de VO-raad regelmatig bijeenkomsten. Bij deze bijeenkomsten krijgt u tips van andere scholen over hoe u een lente- en/of zomerschool kunt organiseren. De bijeenkomsten voor 2017 zijn voorbij.

Uitgebreide informatie over lente- en zomerscholen vindt u op www.zomerscholenvo.nl. Bekijk hier de lijst met lente- en zomerscholen van 2017.

Ook interessant: