Praktijk & ondersteuning

Waar gewenst en waar nodig biedt de VO-raad ondersteuning aan de professionele ontwikkeling van besturen en schoolleiders binnen de sector. De VO-academie van de VO-raad richt zich op de professionalisering en positie van schoolleiders in het vo. Daarbij wordt ook specifieke aandacht besteed aan het bedienen van team- en afdelingsleiders. 

Elke fase van de loopbaan van een schoolleider wordt gekenmerkt door specifieke leer- en ontwikkelbehoeften. Oriënteren, inwerken, blijvend leren en ontwikkelen, het benutten van opgebouwde expertise en ervaring (individueel, binnen de school en in de sector) tot een (eventuele) oriëntatie op een volgende fase. In elke fase is professionele ontwikkeling van groot belang. De VO-academie reikt besturen en schoolleiders waar gewenst diverse leer- en ontwikkelmogelijkheden aan. 

Op de website van de VO-academie zijn alle leertrajecten te vinden die van start gaan. Daarnaast vindt u hier verschillende nieuwsberichten, onderzoeken en thema-katernen over onderwerpen die gerelateerd zijn aan de professionele ontwikkeling van schoolleiders, onder meer de volgende katernen: