Page 1 Copy 2 Created with Sketch.
Maatwerk
Scholen die een lente- of zomerschool willen opzetten – om hun leerlingen zo een alternatief te bieden voor het zittenblijven – kunnen hier subsidie voor aanvragen. De VO-raad biedt bestuurders, schoolleiders, leraren en samenwerkingsverbanden daarnaast ondersteuning bij het organiseren van een lente- en/of zomerschool. Hiertoe worden onder meer relevante kennis en goede voorbeelden ontwikkeld, verzameld en ontsloten, en wordt kennisdeling tussen scholen gefaciliteerd (online en via bijeenkomsten). Ook kunt u begeleiding en/of coaching van een expert aanvragen.

Subsidie voor opzetten lente- en/of zomerschool

Scholen konden tot en met 8 maart 2019 subsidie aanvragen in het kader van de regeling ‘Lente- en zomerscholen vo 2019’. Alle scholen die een subsidie voor een lente- en/of zomerschool hebben aangevraagd zullen de subsidie ontvangen.

Ondersteuning opzetten lente- en/of zomerschool

Om scholen te ondersteunen bij de organisatie van een lente- en/of zomerschool organiseert de VO-raad regelmatig bijeenkomsten. Bij deze bijeenkomsten krijgt u tips van andere scholen over hoe u een lente- en/of zomerschool kunt organiseren. Houd hiervoor de agenda in de gaten.

Uitgebreide informatie over lente- en zomerscholen vindt u op www.zomerscholenvo.nl. Bekijk hier de lijst met lente- en zomerscholen van 2017.

Ook interessant:

Senior beleidsadviseur eigentijds onderwijs, onderwijstijd, overgang naar ho, internationalisering

Carolien Hueting

Neem contact op Page 1 Copy 2 Stel uw vraag aan de helpdesk (voor VO-raad leden) Page 1 Copy 2
Projectmedewerker voorkomen van zittenblijven, brede vorming, burgerschap

Ninouk Voortjes

Neem contact op Page 1 Copy 2 Stel uw vraag aan de helpdesk (voor VO-raad leden) Page 1 Copy 2