Voortgezet onderwijs in cijfers

Op deze pagina publiceert de VO-raad cijfers over het voortgezet onderwijs. Het gaat om kerncijfers van de sector, en cijfers rondom belangrijke ontwikkelingen of actuele onderwerpen binnen het voortgezet onderwijs. Ter verduidelijking bevatten sommige grafieken een toelichting.

Hoe werkt het

De cijfers zijn onderverdeeld in vier categorieën: Leerlingen en onderwijs, Personeel, Scholen en Financiën. Via onderstaande links kunt u per categorie doorklikken naar de cijfers en via de tabbladen bovenaan deze pagina navigeert u gemakkelijk door de categorieën.

De meeste grafieken bieden de mogelijkheid filters in te stellen, zo kunt u zelf de informatie zoeken die u interessant vindt. Zo zijn er cijfers per onderwijsniveau, per jaar, per gemeente en kunt u bij sommige grafieken selecteren op absolute of procentuele ontwikkelingen. Bent u benieuwd naar een breder verhaal over hoe het er voor staat met het voortgezet onderwijs en zich dit ontwikkelt, dan verwijzen we u graag door naar onze jaarlijkse Sectorrapportage.

 

Website in ontwikkeling
Deze pagina is in ontwikkeling. Het aantal onderwerpen waarover cijfers wordt gepubliceerd, wordt nog verder uitgebreid. Vragen over de grafieken kunt u stellen aan Tom van der Horst: tomvanderhorst@vo-raad.nl. Persvragen kunt u sturen naar lindazeegers@vo-raad.nl.

NB: Leerlingen uit het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) worden, tenzij anders vermeld, niet meegenomen in de cijfers op deze site. Het VSO valt wettelijk onder de Wet op de expertisecentra. Cijfers over VSO zijn te vinden op primaironderwijsincijfers.nl.