De weg naar excellent leiderschap | VO-praat met Anja Hilgers en Charlotte Staats

03 mei 2021

De VO-academie is gestart met een nieuwe video-reeks: VO-praat. In video’s van maximaal tien minuten vertellen bevlogen sprekers hun verhaal. Telkens met een andere insteek, maar altijd over een onderwerp dat relevant is voor de onderwijssector. Anja Hilgers (trainer en coach) en Charlotte Staats (adviseur leiderschapsontwikkeling) gaan in deze editie van VO-praat in op het thema excellent leiderschap.

Als schoolleider of bestuurder werkt u in een dynamische omgeving. U werkt aan resultaten, deadlines komen op u af en medewerkers vragen sturing. U bent strateeg, beslisser, inspirator, planner en praatpaal tegelijk. Hoe haalt u dan het maximale uit uw medewerkers? Anja Hilgers en Charlotte Staats deden onderzoek naar excellent leiderschap en ontdekten dat er vijf elementen zijn die excellent leiders anders aanpakken. In deze VO-praat lichten zij deze elementen toe.

 

 

Over Anja Hilgers en Charlotte Staats 

Anja Hilgers is een ervaren trainer en coach, gespecialiseerd in leiderschap, leren en talentontwikkeling. Vanuit haar organisatie Wake up your Talent en Hilgers Consultancy begeleidt zij al ruim 15 jaar leidinggevenden en teams bij het inzetten van talent en het versterken van prestaties. Charlotte Staats is gefascineerd door het thema leiderschap. Zij ontwerpt en begeleidt leiderschapstrajecten voor beginnend leidinggevenden, ervaren managers en topambtenaren bij de Rijksoverheid. Daarnaast heeft zij haar eigen trainingsbureau en geeft zij regelmatig webinars en workshops op het gebied van leiderschapsontwikkeling.

 

Meer weten over excellent leiderschap?