Marieke van Tienhoven, schoolleider bij project Schoolleidersplatform

31 maart 2022

Samen met zes schoolleiders die nauw betrokken zijn geven we steeds meer vorm aan een schoolleidersplatform. We stellen Marieke van Tienhoven graag aan je voor, interim schoolleider.

Wie is Marieke? 

Marieke is een aanpakker die houdt van leidinggeven, (elkaar) motiveren en inspireren. Ze vindt het dan ook zeer belangrijk dat schoolleiders elkaar kunnen vinden, wat nu nog niet altijd zo is. Bewustwording over het belang van het beroep van schoolleider is volgens haar essentieel voor de toekomst van het onderwijs. 

Wat gaat Marieke doen binnen een schoolleidersplatform? 

Marieke gaat zich voornamelijk bezighouden met het vertalen van de wensen van schoolleiders naar digitale functionaliteiten in een portaal. Hiervoor wil ze weten hoe het platform eruit moet komen te zien, welke functionaliteiten het bevat én welke elementen de meeste prioriteit hebben. Daarvoor heeft ze absoluut jouw input nodig! 

Marieke's doel 

“Ik steek graag energie in de allerbeste manier om schoolleiders elkaar te laten vinden en inspireren. We kunnen digitale toepassingen namelijk héél goed voor ons laten werken! Daarnaast moet een platform wat mij betreft een plek zijn waar ook aspirant-schoolleiders terechtkunnen voor informatie en persoonlijk contact met ervaren schoolleiders.”