Terugkijken: Webinar 'Handelen rond veiligheid op school: wat werkt?'

04 juli 2024

Hoe handel je als schoolleider en/of schoolbestuurder in het vo als zich op jouw school een (heftig) incident voordoet, hoe bereid je je hierop voor en wat kun je doen om veiligheidsincidenten zoveel mogelijk te voorkomen? Op 27 juni jl. organiseerden de VO-raad en Stichting School & Veiligheid een webinar rond deze vraagstukken. Deelnemers kregen hierbij handvatten en tips van experts aangereikt, hoorden de praktijkervaring van een school en konden vragen stellen. Dit webinar is nu terug te kijken.

Het tafelgesprek komt na 1 minuut in beeld. 


Deelnemers aan het gesprek waren: 

  • Lynn Louwe, adviseur sociaal veiligheidsbeleid en crisisadviseur bij Stichting School & Veiligheid. Zij gaat specifiek in op hoe je kunt werken aan het pedagogisch klimaat in jouw school.
  • Maartje van der Lek en Ilona Muizelaar, respectievelijk teamleider vmbo en docent LO & leerlingcoördinator bij O.R.S. Lek en Linge in Culemborg. Zij vertellen over de aanpak die de school hanteert om onveilige situaties te voorkomen door samen te werken met verschillende disciplines, zoals jeugdwerk, jeugdzorg, politie en gemeente.
  • Tonnes Blonk, programmamanager bij het Netwerk Veilige School voor vo-scholen in Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk. Tonnes ondersteunt scholen bij hun veiligheidsaanpak en bouwt aan een stevig zorg- en veiligheidsnetwerk rondom deze scholen.
  • Annika Janssens, beleidscoördinator bij Stichting Halt. Zij vertelt over de 'School- en Wijkaanpak: Iedere jongere verdient een kansrijke toekomst'. Halt draagt hieraan bij door in te zetten op het voorkomen van grensoverschrijdend gedrag. De stichting investeert in de sociale weerbaarheid van jongeren in de wijk, op school en op het sportveld.

 

Dit webinar is tot en met eind september 2024 terug te kijken. Daarna zal het van de website worden gehaald.