Dit jaarlijkse congres is hét congres over het samen opleiden, begeleiden en professionaliseren van leraren voor de po-, vo- en mbo-sector. Met als thema ‘de lerende leraar in de schijnwerpers’ richt het congres zich op het creëren van een uitdagende leeromgeving en loopbaanontwikkeling voor de leraar.

Hierbij wordt ook het gesprek gevoerd over actuele ontwikkelingen in het veld die van grote invloed zijn op het beroep van leraar, en die er ook voor zorgen dat instituten, besturen/scholen en partnerschappen de handen ineen moeten slaan om samen een aanpak te hebben voor 1) het lerarentekort in hun regio, 2) de loopbaanontwikkeling en de aantrekkelijkheid van het beroep leraar en 3) de verbinding tussen onderwijs, onderzoek en innovatie in de regio. Wat is daar voor nodig?

Het congres wordt georganiseerd door het Platform Samen Opleiden & Professionaliseren.

Datum en locatie

Het congres vindt plaats op dinsdag 6 oktober 2020 in het Gooiland, Emmastraat 2, Hilversum. 

U kunt ervoor kiezen om naar congreslocatie Gooiland te komen (max. 80 deelnemers) of om de lezingen thuis via de livestream te volgen.

Voor wie

Bestuurders, schoolleiders, coördinatoren, projectleiders, lerarenopleiders, schoolopleiders, werkplekbegeleiders, starterscoaches, hr-medewerkers en leraren.

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. 

Programma en aanmelden 

Het Platform werkt momenteel hard aan het samenstellen van een mooi programma. Na de zomervakantie leest u meer over het programma en hoe u zich kunt aanmelden. 
 

Week van Samen Opleiden
Het congres maakt deel uit van de Week van Samen Opleiden, van 5 t/m 9 oktober 2020. In deze week komt elke dag materiaal beschikbaar rond 'De lerende leraar in de schijnwerpers', zoals filmpjes, podcast en praktijkvoorbeelden. Ook kunt u verspreid over de week deelnemen aan webinars.