Een van de grote uitdagingen aan het aanbieden van onderwijs op maat is het rooster. Op het Laurens Lyceum is er ruimte voor differentiëren, maatwerk en vakoverstijgend leren. Tijdens deze inspiratiebijeenkomst vertelt het Laurens Lyceum waar zij nu staan, tegen welke uitdagingen ze aanlopen en welke positieve ervaringen ze zien. Wil je inspiratie opdoen over hoe je een flexrooster kan inrichten op school en hier kennis en ervaringen over uitwisselen? Meld je dan aan.

Wat kan je verwachten?

Het Laurens Lyceum in Rotterdam was de eerste havo/vwo school in Nederland met een flexrooster. Het fleXrooster van het Laurens Lyceum met drie, maximaal vier, vakken per dag van 80 minuten creëert ruimte voor extra’s zoals huiswerkklas (HWK), studiewerktijd (SWT) en expertprogramma’s. André van der Blom, teamleider havo bovenbouw, vertelt waar het Laurens Lyceum nu staat in het proces, tegen welke uitdagingen ze aanlopen en welke positieve veranderingen ze zien in de school.
Vervolgens gaan deelnemers in subgroepen uiteen om met elkaar in gesprek te gaan over de eigen ervaringen. Je hebt hierin de keuze uit: de schoolleiderkamer, de roosterkamer, de docentenkamer of de mentorkamer.

Wat levert het op?

Na deelname aan deze inspiratiebijeenkomst heb je zicht op veranderprocessen rondom het invoeren van een flexrooster en heb je good practices uitgewisseld met andere deelnemers.

Over de spreker

André van der Blom is sinds twee jaar als teamleider havo bovenbouw werkzaam op het Laurens Lyceum. Hij kwam van een school met een traditioneel rooster, en zag daardoor goed de impact van het flexrooster op docenten en leerlingen. André is van oorsprong docent Frans en heeft na Europees programmamanagement de stap naar leidinggeven gemaakt.

Voor wie?

Iedereen in de school die zich op een bepaalde manier bezighoudt met een flexrooster en/of geïnspireerd wil worden.

Praktische informatie

Datum: Dinsdag 7 december van 15:00 uur tot 16:15 uur.
Locatie: Online, via Zoom
Kosten: Deelname aan de bijeenkomst is kosteloos.
Aanmelden: Meld je hier aan voor de bijeenkomst

Direct aanmelden