Ben jij gestart als bestuurder en wil je samen met andere beginnende bestuurders de diversiteit van het beroep verkennen? Om je te faciliteren in je nieuwe rol biedt de VO-academie het inwerktraject Beginnend Bestuurder. Tijdens dit traject vorm je een realistisch beeld van het beroep en krijg je inzicht in de kwaliteiten die je bezit om deze functie uit te oefenen.

Voor wie? 

Het inwerktraject Beginnend Bestuurder is ontwikkeld om startende bestuurders, met maximaal twee jaar ervaring, te faciliteren in hun nieuwe rol. Voorafgaand aan het traject vindt een telefonisch intakegesprek plaats.
 

Heb je vragen over dit leertraject of wil je alvast je interesse doorgeven? Neem dan contact met ons op via info@vo-academie.nl o.v.v. Beginnend Bestuurder.

 

 


Wat levert deelname op? 

Na deelname heb je:    

  • Zicht op het diverse beroep van bestuurder. Aan de hand van de professionaliseringthema’s krijg je inzicht in de verschillende facetten van het beroep, de Code Goed Bestuur, de relatie met de MR en de Raad van Toezicht en het Toezichtkader van de Inspectie van het onderwijs;  
  • Inzicht in vraagstukken waar ‘de bestuurder van nu’ mee te maken krijgt en de beroepsdilemma’s die in deze specifieke periode spelen;  
  • Handvatten om op basis van je drijfveren en kwaliteiten een professioneel zelfbeeld te formuleren; 
  • Maak je deel uit van een netwerk van beginnend bestuurders: je leert van elkaars kennis en ervaringen;  
  • Samen met andere beginnende bestuurders je persoonlijke ontwikkelvraag verder verkend en uitgediept tijdens de intervisiesessies.

     

Programma op hoofdlijnen 

Het inwerktraject Beginnend Bestuurder start met een tweedaagse waarin je kennis en inzichten krijgt aangereikt door experts op het gebied van besturen. Tijdens inspirerende workshops leer en reflecteer je in samenwerking met andere bestuurders. 

Naast de tweedaagse bestaat het traject uit twee losse dagen, die elk starten met een interactieve lezing of workshop. De inzichten die je hieruit opdoet, verbind je vervolgens aan je eigen werkcontext door middel van intervisie. Tijdens de intervisiesessies in de middag bespreek je uitdagingen en dilemma’s met anderen in het traject. Bovendien reflecteer je op waardevolle successen uit je dagelijkse werkpraktijk. Deze sessies geven je nieuwe inzichten over hoe je je positie als bestuurder wilt invullen.

 

"Een overzichtelijke introductie in het brede veld van onderwijsbesturen en een opening naar een netwerk van peers” (oud-deelnemer)

Praktische informatie 

Data:  

 

  • Tweedaagse: 13 maart & 14 maart 2025 (10.00 - 21.00 uur en 10:00 – 17:00 uur)   
  • Dag 3: 25 april 2025 (10.00 - 17.00 uur)   
  • Dag 4: 13 juni 2025 (10.00 - 17.00 uur)   

Locatie: 

De Bergse Bossen, Driebergen

Kosten: 

Deelname aan het traject bedraagt €675,00 (excl. BTW). 

Inschrijven: 

Meld je hier aan.

Vragen? 

Heb je vragen over dit inwerktraject? Of weet je niet zeker of je functie aansluit bij het deelnemersprofiel? Neem dan contact met ons op via info@vo-academie.nl o.v.v. Beginnend Bestuurder. 

Direct aanmelden