Begin september 2024 begint de tiende tranche van de succesvolle opleiding VO-managementcoach. De opleiding is bedoeld voor ervaren bestuurders en schoolleiders die zich willen ontwikkelen tot gecertificeerd coach én die deze kennis en expertise vervolgens willen inzetten om (beginnende) collega’s in de sector te ondersteunen bij hun professionalisering.

De opleiding is kosteloos. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij na de opleiding minimaal 2 jaar belangeloos aan de slag gaan als coach in het voortgezet onderwijs. Op deze manier ontstaat een platform van kennisdeling en groei van expertise in de sector met als uiteindelijke doel een verdere kwaliteitsverbetering van de sector en het onderwijs.

 

Zelf een coach inschakelen? 
VO-managementcoach is een initiatief van de VO-academie waarbij schoolleiders en bestuurders worden opgeleid tot gecertificeerd coach. Schoolleiders en bestuurders met een coachvraag kunnen kosteloos gebruik maken van één van de gecertificeerde VO-managementcoaches. Bekijk de coaches en schakel een coach in voor je hulpvraag. 

 

Aanmelding en selectie

VO-managementcoach is opgezet voor ervaren bestuurders en schoolleiders met minimaal vijf jaar leidinggevende ervaring in het voortgezet onderwijs. Het is de bedoeling dat je na afronding van het opleidingstraject nog minimaal twee jaar werkzaam bent in het vo en actief als coach aan de slag gaat. Het coachen van collega-schoolleiders en/of -bestuurders vereist voldoende ‘vlieguren’ in een leidinggevende positie om de rol als coach goed te kunnen vervullen.

De sollicitatieprocedure start in het voorjaar van 2024. Belangstellenden kunnen zich dan via het aanmeldformulier op de website inschrijven voor het selectieproces.   

Ben je geïnteresseerd in de opleiding VO-managementcoach en wil je een mail ontvangen zodra de sollicitatieprocedure start? Vul dan je gegevens in op de interesselijst.
 

Programma op hoofdlijnen

Het programma, verzorgd door BGL & Partners, biedt een intellectuele uitdaging in de vorm van theoretische en methodische verdieping. Er is een belangrijke plaats voor de coachingspraktijk ingeruimd. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij tijdens de opleiding twee coachees begeleiden. Meer informatie over het programma van de opleiding vind je in deze flyer.
 

Meer informatie? 

Voor meer informatie over de profielschets en de aanmeld- en selectieprocedure kun je contact opnemen via info@vo-academie.nl of 030- 232 48 00.

Direct aanmelden