Op dinsdag 29 juni organiseert de VO-raad voor schoolleiders een tweede inspiratiebijeenkomst over het Nationaal Programma Onderwijs (NPO). Veel scholen bevinden zich inmiddels in een volgende fase, en maken de stap van analyse naar plan. Wat zijn tips en adviezen uit de wetenschap die je kunnen helpen om de ambities van je school rondom het NPO waar te maken? Wat zijn effectieve interventies - ook op het gebied van mentale gezondheid -, welke zijn het meest duurzaam en waar moet je bij de organisatie en uitvoering op letten? Het Onderwijs-OMT deelt in deze bijeenkomst zijn belangrijkste adviezen. Daarnaast is er in de bijeenkomst ruimte voor uitwisseling met collega-schoolleiders.

In mei heeft het ministerie in het kader van het Nationaal Programma Onderwijs de zogenaamde ‘menukaart’ gepubliceerd: een lijst met interventies om de gevolgen van de coronacrisis voor leerlingen op te vangen. Scholen moeten een keuze maken uit deze lijst met interventies, maar hebben daarmee nog altijd veel ruimte om eigen keuzes te maken. Wat zijn tips en adviezen uit de wetenschap die je daarbij kunnen helpen? Wat zijn effectieve interventies, ook op het gebied van mentale gezondheid, welke zijn het meest duurzaam en waar moet je bij de organisatie en uitvoering op letten? 

In deze bijeenkomst deelt Prof. dr. Inge de Wolf, op basis van de stand van de wetenschappelijke kennis, de adviezen vanuit het Onderwijs-OMT. In de bijeenkomst is veel ruimte voor interactie en uitwisseling met collega-schoolleiders. 

Het programma:

  • 15.35 – 15.45   Digitale inlooptijd 
  • 15.45 – 15.55   Opening 
  • 15.55 – 16.15   Presentatie Prof. dr. Inge de Wolf van het Onderwijs-OMT 
  • 16.15 – 16.25   Vragen aan /gesprek met Inge de Wolf
  • 16.25 – 16.45   Uitwisseling met collega-schoolleiders in kleine groepjes 
  • 16.45 – 16.55   Plenaire reflectie 
  • 16.55 – 17.00   Afsluiting
     

Datum en tijden

Dinsdag 29 juni 2021, 15.45-17.00 uur  

Deze bijeenkomst is verplaatst van 14 naar 29 juni. 

Voor wie? 

Schoolleiders 

Kosten

De deelname aan de inspiratiebijeenkomst Nationaal Programma Onderwijs is kosteloos.  

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via het online formulier. Dit kan tot uiterlijk 28 juni a.s.
 

Eerdere inspiratiesessie terugkijken
De eerdere NPO-inspiratiesessie van de VO-raad, met onder meer een presentatie van lector Kristin Vanlommel over de werkende principes bij onderwijsverandering, is nog tot eind juni terug te zien via YouTube. Ruim 850 mensen bekeken dit webinar inmiddels.