Het is helaas niet meer mogelijk om op deze opleiding te solliciteren. Op 12 september 2024 begint de tiende tranche van de opleiding en dit jaar is er plek voor 12 ervaren bestuurders en schoolleiders die zich willen ontwikkelen tot gecertificeerd coach én die deze kennis en expertise vervolgens willen inzetten om (beginnende) collega’s in de sector te ondersteunen bij hun professionalisering.

De opleiding is kosteloos. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij na de opleiding minimaal 2 jaar belangeloos aan de slag gaan als coach in het voortgezet onderwijs. Op deze manier ontstaat een platform van kennisdeling en groei van expertise in de sector met als uiteindelijke doel een verdere kwaliteitsverbetering van de sector en het onderwijs.

 

Zelf een coach inschakelen? 
VO-managementcoach is een initiatief van de VO-academie waarbij schoolleiders en bestuurders worden opgeleid tot gecertificeerd coach. Schoolleiders en bestuurders met een coachvraag kunnen kosteloos gebruik maken van één van de gecertificeerde VO-managementcoaches. Bekijk de coaches en schakel een coach in voor je hulpvraag. 

 

Aanmelding en selectie

VO-managementcoach is opgezet voor ervaren bestuurders en schoolleiders met minimaal vijf jaar leidinggevende ervaring in het voortgezet onderwijs. Het is de bedoeling dat je na afronding van het opleidingstraject nog minimaal twee jaar werkzaam bent in het vo en actief als coach aan de slag gaat. Het coachen van collega-schoolleiders en/of -bestuurders vereist voldoende ‘vlieguren’ in een leidinggevende positie om de rol als coach goed te kunnen vervullen.

Sollicitatieprocedure 2025
De volgende sollicitatieprocedure start in het voorjaar van 2025. Heb je interesse? Laat het weten via dit formulier.

 

Programma op hoofdlijnen

Het programma, verzorgd door BGL & Partners, biedt een intellectuele uitdaging in de vorm van theoretische en methodische verdieping. Er is een belangrijke plaats voor de coachingspraktijk ingeruimd. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij tijdens de opleiding twee coachees begeleiden. Meer informatie over het programma van de opleiding vind je in deze flyer.


Kosten

Aan deze opleiding zijn geen kosten verbonden. Daar tegenover staat dat deelnemers minimaal twee jaar als VO-managementcoach (via de pool van de VO-academie) actief zijn voor de sector.
 

Meer informatie? 

Voor meer informatie over de profielschets en de aanmeld- en selectieprocedure kun je contact opnemen met Eefke Meijer via info@vo-academie.nl of 030- 232 48 00.