Tijdens deze bijeenkomst gaan we in op de ontwikkeling van de (krapte op de) arbeidsmarkt en het toekomstperspectief op werkgeverschap. Hoe ga je hiermee om als schoolleider? We kijken naar de huidige economische stand van zaken, loonstijgingen, groeiende wensenlijstjes van medewerkers, hoog verzuim en verloop, flexibilisering, et cetera. Ook zullen we de verwachtingen voor de komende jaren benoemen, met aandacht voor vergrijzing, digitalisering en verduurzaming. Aanstekelijk werkgeverschap en stimulerend leiderschap zijn onmisbaar! Je krijgt deze bijeenkomst daarom praktische handreikingen over hoe je dat als schoolleider kunt bieden.

Zoals altijd is er ruimte voor ontmoeten, samen leren en meepraten over belangrijke thema's voor de sector. We sluiten af met een borrel.
 

Programma 

14:15 uur - Inloop   
14:30 uur - Welkom en updates vanuit regiobestuur en Adviesraad Schoolleiders 
14:45 uur - Kennis- en inspiratiesessie Wim Davidse: ‘Aanstekelijk werkgeverschap voor succes op de eindeloos uitdagende arbeidsmarkt van de Revolutionaire Jaren ‘20’
16:15 uur - In gesprek met Henk Hagoort over de actualiteiten 
16:45 uur - Borrel (tot 17:15)
 

Over drs. Wim Davidse

Wim Davidse is econoom en arbeidsmarktstrateeg. Hij onderzoekt, adviseert en presenteert op het snijvlak van verrassende trendanalyses, opwindend organiseren en aanstekelijk werkgeverschap. Hij maakt zich sterk voor aanstekelijk werkgeverschap, voor werkgevers die op zoek zijn naar menskracht in de kantelende wereld van werk van de ‘Revolutionaire Jaren 20, het 1e decennium van de 4e Industriële Revolutie’. Als spreker verzorgde Wim inmiddels duizenden lezingen, kennissessies, sparringsessies, gastcolleges, webinars en podcasts. Hij schrijft columns, blogs, artikelen en white papers en geeft interviews.
 

Locatie 

De bijeenkomst is op het Huygens College, locatie Middenweg 68, 1703 RD Heerhugowaard. Parkeren kan in de parkeergarage (P2) aan de overkant van de school.
 

Kosten 

Deze bijeenkomst is kosteloos.
 

Contact 

secretariaatbeleid@vo-raad.nl

 

De VO-raad bestaat uit 8 onderwijsregio's, elk met een eigen regiobestuur. Ongeveer twee keer per jaar wordt er per regio een bijeenkomst georganiseerd, waar schoolleiders (van teamleider tot rector) en bestuurders van harte welkom zijn! Meer informatie over de regio's en regiobijeenkomsten.
Direct aanmelden