Via eTwinning kun je online samenwerken met scholen in Europa. Ontdek tijdens een reeks van drie webinars hoe je een account aanmaakt, contact legt met scholen in het buitenland en hoe je op een veilige manier online samenwerkt.

eTwinning is een kosteloze online tool om samen te werken met diverse scholen in Europa. Het geeft leerlingen een kijkje over de Nederlandse grens, zonder direct te hoeven reizen. 

Tijdens de webinars krijg je alle facetten van eTwinning te zien. De webinars zijn opgebouwd als een reeks van drie. Je kunt vanaf het begin instromen, maar kunt er ook voor kiezen of bijvoorbeeld alleen met het tweede of derde webinar mee te doen. 

  • Webinar 1: Starten met eTwinning – We beginnen bij de basis; wat is eTwinning, voor wie is het, hoe ziet een eTwinning-project eruit en hoe maak je een account aan? Dit webinar is bedoeld voor docenten die nog geen ervaring hebben.
  • Webinar 2: Een schoolpartner vinden en project starten – Dit webinar is voor docenten die een eTwinning-account hebben, maar nog geen connectie hebben met scholen in Europa en nog geen project. Hoe vind je daadwerkelijk een geschikte schoolpartner? Wat houdt een online eTwinning-project in? En wat is de TwinSpace? Ontdek het tijdens dit webinar.
  • Webinar 3: Alles over de TwinSpace – Ben je onlangs een eTwinning-project gestart maar is de TwinSpace nog wat nieuw voor je? Doe dan mee met dit webinar. We laten je stap voor stap zien hoe je pagina’s aanmaakt, materialen uploadt, leerlingen uitnodigt, een online vergadering start en nog veel meer. 
     

Data van de webinars

  • 7 mei, van 16:00 - 17:00 uur - Webinar 1
  • 14 mei, van 16:00 - 17:00 uur - Webinar 2
  • 28 mei, van 16:00 - 17:00 uur - Webinar 3
     

Locatie

De webinars vinden plaats in Microsoft Teams. 

Voor wie

De webinars zijn bedoeld voor docenten uit het po, vo, mbo en ho (pabo/lerarenopleidingen) die nog geen ervaring met eTwinning hebben of een korte opfriscursus kunnen gebruiken.  

Aanmelden

Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail van de Helpdesk van eTwinning en de link naar het webinar.

Direct aanmelden