Op 13 maart 2019 organiseert Sardes samen met het Platform TL, Stichting Platforms vmbo en de VO-raad de landelijke vmbo-conferentie. De conferentie is gericht op docenten, teamleiders, directieleden en andere professionals die werken met en voor de vmbo-leerling.

Samen toekomst maken

Tijdens de conferentie staat het thema samenwerken centraal. Samenwerken met zorgaanbieders, samenwerken binnen het team, samenwerken met het bedrijfsleven, samenwerken tussen verschillende leerroutes, samenwerken met ouders, samenwerken met het primair onderwijs en met het mbo maar vooral ook samenwerken met deleerling. Omdat samenwerken mèt minstens net zo belangrijk is als samenwerken vòòr, focussen we ons deze dag op het perspectief van de leerling. Wat betekenen al deze vormen van samenwerking voor hen?

De toekomstbestendige vmbo-school en vmbo-docent staan open voor allerhande partnerschappen. De krachten bundelen voor iedere leerling. Dat klinkt op papier mooier en makkelijker dan het in de praktijk vaak is. Want met wie werkt de school samen? Welk doel wilt u gezamenlijk bereiken? Wat vraagt een succesvolle samenwerking van uw team en professionaliteit?

De vmbo-conferentie 2019 biedt food for thought. Schrijf u in voor informatieve lezingen en activerende workshops en maak kennis met inspirerende schoolvoorbeelden. Kom samen met collega’s kennis en inspiratie opdoen en spreek docenten vanuit het hele land over actuele en urgente thema’s zoals activerende didactiek of de Nieuwe Leerweg.

9.00 uur
Registratie en ontvangst
9.45 uur
Opening & welkomstwoord door de dagvoorzitter
10.15 uur
Keynote: de toekomst van samenwerken in het onderwijs
10.45 uur
Pauze
11.00 uur
Eerste ronde lezingen, workshops & schoolvoorbeelden
12.30 uur
Uitgebreide lunch & bezoek aan informatiemarkt
13.30 uur
Tweede ronde lezingen, workshops & schoolvoorbeelden
15.00 uur
Plenaire afsluiting van de dag: samenwerken met vmbo-leerlingen? Walhallab zegt: Alles kan en moed moet!
15.30 uur
Borrel

Locatie

De conferentie vindt plaats op woensdag 13 maart 2019 in 1931 Congrescentrum Brabanthallen, Oude Engelenseweg 1, 5222 AA ’s-Hertogenbosch (1931.nl)

Aanmelden en kosten

Inschrijven kan via het online aanmeldingsformulier op sardes.nl/scholing/vmbo-conferentie-2019. Deelname aan de conferentie bedraagt € 332,75 (incl. btw) en is inclusief lunch, consumpties en conferentiemateriaal.