Op 30 september 2021 is de 14e editie van het VO-congres. We mogen gelukkig weer echt bij elkaar komen, het is tijd om samen te bekijken wat de afgelopen periode heeft gebracht. Welke veranderingen van de afgelopen periode willen we behouden? Welke oude routines willen we nooit meer terug? Hoe kunnen we onszelf opnieuw uitvinden richting de toekomst? Hoe stimuleer je in de school het vermogen om te veranderen, zonder dat het ten koste gaat van de mensen? Daarom is het thema: Het onderwijs kijkt verder!

Op het VO-congres willen we met u aan de slag met de uitdagingen en kansen die voor ons liggen, zoals dalende leerlingaantalen, kansengelijkheid, NPO, huisvesting en lerarentekorten. Tijdens de lezingen en workshops laten we u kennis maken met programma’s, projecten en praktijkvoorbeelden die u verder helpen met uw schoolontwikkeling. En er is natuurlijk voldoende ruimte om elkaar te ontmoeten.

Eenmalige nieuwe opzet

We weten niet welke coronamaatregelen eind september nog van kracht zijn. We gaan er vanuit dat het ook dan nog wenselijk is dat mensen 1,5 meter afstand tot elkaar houden. Dit betekent dat we tijdens het VO-congres helaas minder mensen tegelijkertijd op locatie kunnen ontvangen dan normaal. Daarom hebben we een ochtend- en een middagcongres, met twee gelijkwaardige programma’s.

Beide dagdelen zullen worden geopend met de jaarrede van Paul Rosenmöller, gevolgd door een inspirerende keynote speaker. Voor het ochtenddeel is dat Rutger Bregman, auteur van de bestseller 'De meeste mensen deugen’, in de middagopening is dat Johannes Visser, journalist bij De Correspondent. Daarna volgt een workshopprogramma met onder andere aandacht voor verandervermogen, vertrouwen, weetnietkunde, duurzame ontwikkeling, kansengelijkheid, intersectoraal leren, digitalisering en het lerarentekort.

Dagdeelprogramma

  • Het ochtendcongres begint om 9.00 uur en het programma start om 9.30 uur. Dit programma duurt tot 13.15 uur inclusief lunch.
  • Het middagcongres begint om 13.30 uur en het programma start om 14.00 uur. Dit programma duurt tot 17.30 uur inclusief borrel.


​Begin september ontvangen de ingeschreven deelnemers via Yellenge een bericht waarin zij hun persoonlijk programma kunnen samenstellen.  Aanmelden voor het VO-congres 30 september is niet meer mogelijk.

Informatie van de congrespartners van de VO-raad
Op het congres kunnen, in verband met de covid-maatregelen, geen exposanten aanwezig zijn. Om toch kennis te nemen van de informatie van de congrespartners is er een mooie special gemaakt die zowel in ons magazine als online verschijnt. Lees online alle informatie van de congrespartners.  


Locatie

NBC Nieuwegein, Blokhoeve 1 te Nieuwegein (route)

Kosten

De kosten voor het VO-congres bedragen eenmalig 145 euro (excl. btw).

Aanmelden helaas niet meer mogelijk 

Helaas zijn beide dagdelen inmiddels vol en is aanmelden voor het VO-congres 2021 niet meer mogelijk. Noteer wel alvast in uw agenda: het VO-congres 2022 zal op donderdag 24 maart 2022 plaatsvinden. Je ontvangt hiervoor tijdig een uitnodiging.