Steeds inclusiever onderwijs verzorgen, thuisnabij, voor alle leerlingen in de regio. Dat is de gezamenlijke ambitie van het samenwerkingsconcept Eduwiek, vanuit de overtuiging dat inclusiever onderwijs goed is voor alle leerlingen. Tijdens het werkbezoek delen de deelnemende partijen graag hun ervaringen; zowel de successen als de verbeterpunten.

Hierbij vertellen zij hoe ze vanuit hun visie op onderwijs zijn gekomen tot dit samenwerkingsconcept en op welke wijze de onderwijslocatie aan de Voltastraat tot stand is gekomen. Uiteraard kan je deze locatie tijdens het bezoek bekijken. Daarnaast hoor je meer over wat Eduwiek in de praktijk betekent voor leerlingen en personeel. Ook het expertisecentrum komt aan bod.

Over Eduwiek

Eduwiek is een uniek samenwerkingsconcept van het Roelof van Echten College, RENN4, Ambiq, Kentalis en Onderwijscentrum de Twijn. Het is ontstaan uit een gedeelde visie om élke jongere een optimale leerloopbaan te bieden die past bij zijn of haar talenten, wensen en interesses. Leerlingen van het praktijkonderwijs, vmbo en mavo bovenbouw, leerlingen van RENN4, Kentalis en ‘de buren’ van het behandelcentrum Ambiq krijgen les onder één dak. Ook wordt gebruikgemaakt van de expertise van Onderwijscentrum De Twijn.

Iedere school heeft zijn eigen plekje in het gebouw, met een eigen plein en ingang. Er worden praktijkruimtes gedeeld, zoals een leskeuken, praktijklokalen voor hout en metaal, een winkel, arbeidstrainingscentrum en een simulatiewoonhuis. Alle kennis en expertise binnen Eduwiek is gebundeld in het Expertisecentrum. Dit team van professionals – die in dienst zijn bij één van de vijf partners – zorgt voor passende, laagdrempelige ondersteuning. Het totale aanbod aan onderwijs, begeleiding en zorg is beschikbaar voor iedere leerling, van het praktijkonderwijs tot en met het gymnasium.

Wil je dit met eigen ogen zien? Neem deel aan het inclusieve werkbezoek op 15 maart 2024.

Lees ook het praktijkvoorbeeld over Eduwiek

Programma werkbezoek

 • 10.00 – 10.15 uur: Kennismakingsrondje 
 • 10.15 – 11.00 uur: Presentatie door Els van Grunsven over het samenwerkingsconcept 
 • 11.00 – 11.45 uur: Rondleiding school/in gesprek met medewerkers
 • 11.45 – 12.30 uur: Ruimte voor gesprek met de deelnemers van het werkbezoek  en lunch
   

Praktische informatie

 • Datum en tijd: Vrijdag 15 maart 2024, van 10.00-12.30 uur, inclusief lunch 
 • Locatie: Eduwiek, Hoogeveen       
 • Voor wie: Medewerkers van scholen of samenwerkingsverbanden die werken aan of in een initiatief richting inclusiever onderwijs.                               
 • Beschikbare plekken: 20, op volgorde van aanmelding  
 • Kosten: Er zijn geen kosten aan het werkbezoek verbonden. 
   

Aanmelden

Direct aanmelden