Aan de slag met de toolkit ouderbetrokkenheid?

23 januari 2022

Recentelijk ontwikkelde het NJi – in samenwerking met Ouders en Onderwijs en Balans – de toolkit ‘Samen voor het kind’, aan de hand waarvan scholen de samenwerking met ouders kunnen versterken. Scholen die het interessant vinden om hiermee aan de slag te gaan, kunnen zich nu aanmelden voor een bijeenkomst, waarin ze meer uitleg krijgen over het gebruik van deze tool.

De toolkit dient als gespreksstarter: aan de hand van acht cartoons over principes van samenwerking gaan ouders en onderwijsprofessionals hierover met elkaar in gesprek. Hierdoor kunnen ze zich beter verplaatsen in het perspectief en de belangen van de ander en worden wederzijdse verwachtingen helder. Doel is dat dit gesprek leidt tot concrete acties en werkafspraken over goede samenwerking, in het belang van het kind. 

Dit voorjaar kunnen scholen en ouders in een bijeenkomst meer uitleg krijgen over hoe je de toolkit het beste kunt gebruiken. Na aanmelding wordt de toolkit toegestuurd. Er zijn drie mogelijke datums: 16 maart, 21 april of 17 mei 2022, van 15.00 tot 17.00 uur.