Actuele gegevens in Mijn Scholen op de kaart

23 december 2021

Voor Vensters-gebruikers staan weer nieuwe centrale gegevens klaar in Mijn Scholen op de kaart. Bekijk de gegevens in een voorbeeld, voorzie ze van een toelichting en publiceer ze direct. Ook als de gegevens niet van een toelichting worden voorzien, publiceert Vensters de gegevens medio januari automatisch. Toch raadt Vensters aan om de indicatoren zelf zo snel mogelijk te publiceren.

Ook de definitieve examencijfers staan nu in Vensters. Bij de centrale eindexamens van het afgelopen schooljaar mochten leerlingen een vak wegstrepen onder de zogenaamde "duimregeling". Dit kan effect hebben op de examenresultaten van 2020-2021 van uw school. Door een toelichting te schrijven bij de indicator Examencijfers, maak je duidelijk hoe dat komt.

Klaar voor de publiciteit

Daarnaast verwacht Vensters tijdens de landelijke campagne in januari tussen de 100.000 en 150.000 bezoekers op scholenopdekaart.nl. Het overgrote deel hiervan is ouders. Veel ouders gebruiken Scholen op de kaart in hun oriëntatie naar de scholen in de regio. Een goed gevulde schoolpagina geeft ouders het beste beeld.
Via mijn.vensters.nl zie je om welke indicatoren het gaat en voorzie je ze direct van een toelichting.