Begeleidersgroep ingesteld voor ondersteuning van (v)so-veld in transities

21 februari 2017

De stuurgroep ‘(v)so in de transities’ heeft een begeleidersgroep ingesteld, die dit schooljaar advies en ondersteuning kan bieden aan bestuurders/directeuren van (v)so-scholen rondom de diverse transities (passend onderwijs, Jeugdwet, AWBZ naar WMO, Participatiewet etc.). De aanstelling van de begeleidersgroep vindt plaats voor een jaar.

Bestuurders/directeuren van (v)so-scholen kunnen om kortdurende ondersteuning verzoeken in de vorm van:

  • een inhoudelijke bijdrage aan gesprekken, meedenken;
  • neutraal voorzitterschap in een overleg;
  • een bijdrage aan de analyse van gesignaleerde knelpunten.
     

Het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat er trajectbegeleiding/procesbegeleiding wordt uitgevoerd door de leden van de begeleidersgroep.

De leden van de groep hebben daarnaast de taak om signalen en vraagstukken die relevant zijn voor de stuurgroep aan te dragen.

Ondersteuning aanvragen

De ondersteuning kan worden aangevraagd via stuurgroepvso@lecso.nl. Nadat u uw vraag heeft ingediend, wordt contact met u opgenomen om de vraag nader te verkennen en ervoor te zorgen dat een van de begeleiders contact met u opneemt.

Over de stuurgroep

De huidige stuurgroep '(v)so in de transities' - ingesteld om de ontwikkelingen in het (v)so ten gevolge van de transities in onderwijs, jeugdhulp, zorg en arbeidsmarkt te volgen - blijft als overlegtafel tot 1 augustus 2018 in stand. De stuurgroep bestaat uit de PO-Raad, VO-raad, LECSO (landelijk expertisecentrum speciaal onderwijs) en het ministerie van OCW.