Besparen en ontzorgen met inkoopcoöperatie, wie doet er mee?

16 maart 2017

Twintig besturen in het po en vo werken momenteel samen aan de oprichting van een inkoopcoöperatie om een goede prijs/kwaliteitverhouding op ict-infrastructuur en service te bedingen. Zij zijn op zoek naar schoolbesturen die zich aan willen sluiten bij een 'coalition of the willing', een groep besturen die de ontwikkelingen aandachtig volgt en de mogelijkheid heeft om input te leveren. In een later stadium kunnen deze besturen ook lid worden van de coöperatie als het aanbod goed bij hen past.

De twintig schoolbesturen in de inkoopcoöperatie willen als startgroep samen met geïnteresseerde scholen samenwerken om een goed aanbod uit de markt te verkrijgen. Hoe meer schoolbesturen samenwerken, hoe aantrekkelijker het voor commerciële aanbieders wordt een bij het onderwijs passend aanbod van producten en diensten te bieden.

De startgroep van besturen wil eind april de uitwerking van de inkoopcoöperatie gereed hebben. Dan nemen zij een definitief besluit over de oprichting van die coöperatie.

De inkoopcoöperatie:

  • Ontzorgt structureel, zodat besturen zich kunnen richten op het onderwijsproces;
  • Regelt een betrouwbaar, veilig en passend aanbod van ict-producten en -diensten voor een goede prijs/kwaliteit verhouding. Nu en in de toekomst. Besturen kunnen zelf kiezen welke producten en diensten zij afnemen en hoeveel zij daarvan willen afnemen; 
  • Biedt voor elk bestuur meerwaarde, ook als een bestuur de ict-infrastructuur al op orde heeft;
  • Biedt ict- en inkoopexpertise en zorgt voor innovatie, terwijl besturen aan het stuur zitten. 
     

Breed aanbod met focus op ontzorgen

De coöperatie richt zich op een breed aanbod van ict-producten en -diensten om besturen te ontzorgen. De internetverbinding (connectiviteit), de interne netwerkinfrastructuur (bijvoorbeeld WiFi) en informatiebeveiligingsdiensten zijn de eerste productgroepen waarop aanbod wordt ontwikkeld. Daarnaast vindt er een verkenning plaats naar samenwerking op het gebied van digitaal leermateriaal, cloudtoepassingen, software en devices.

Deelnemen en meer informatie

Voor meer informatie over of om u aan te sluiten bij de coalition of the willing kunt u contact opnemen met Iris Remmerswaal: i.remmerswaal@kennisnet.nl. Als u deelneemt aan de coalition of the willing, dan ontvangt u maandelijks een nieuwsbrief.

Meer informatie

Zie voor meer informatie over de inkoopcoöperatie en de betrokken scholen de website ictcooperatie.nl.