Brugklas Voorleeskampioen 2022 bekend

08 juni 2022

Daan Schuurmans van het Carolus Boromeuscollege in Helmond mag zich de Brugklas Voorleeskampioen 2022 noemen. Op 4 juni kreeg hij deze titel uitgereikt door de vakjury van Read2Me, een landelijke voorleeswedstrijd voor de brugklas.

Deze voorleeswedstrijd werd dit jaar voor de achtste keer georganiseerd op initiatief van Stichting Lezen. De stichting wil hiermee lezen meer op de kaart zetten in het vo, het lezen en leesplezier onder leerlingen stimuleren en de samenwerking tussen scholen en bibliotheken versterken. Deelname aan de wedstrijd verloopt via de bibliotheek. 

In totaal namen dit jaar 1130 brugklassers van alle schooltypen deel, die het eerst tegen elkaar opnamen tijdens lokale, regionale en provinciale voorrondes. In de finale, waarbij hij voorlas uit het boek 'De Tunnel' van Anna Woltz, liet Daan tien andere finalisten achter zich. Ook de publieksprijs ging dit jaar naar Daan. 'Hij is een echte leesambassadeur, het plezier is duidelijk merkbaar tijdens het voorlezen', aldus de vakjury.