Compleet leeraanbod voor (jeugd)professionals rond ‘radicalisering en polarisatie’ gebundeld

22 april 2021

De Rijksoverheid heeft een gids ontwikkeld met daarin een totaaloverzicht van het leeraanbod voor (jeugd)professionals op het gebied van polarisatie en radicalisering.

Hoe ga je om met jongeren die extreme idealen hebben of geloven in complottheorieën? Wat zijn signalen van mogelijke radicalisering? Hoe ga je om met spanningen in de buurt? Hoe maak je actuele, gevoelige kwesties bespreekbaar met jongeren? En wat kan je doen om de veerkracht van jongeren te vergroten? Het zijn complexe vraagstukken waar alle (jeugd)professionals mee te maken kunnen krijgen; het kan dus van meerwaarde zijn om hier kennis over op te (blijven) doen en vaardigheden op dit vlak verder te ontwikkelen. 

De nieuwe gids helpt (jeugd)professionals om snel de juiste ondersteuning - in de vorm van advies op maat, trainingen/workshops en online instrumenten - te vinden, die past bij hun vragen en organisatie. In de brochure staat het complete leeraanbod van Platform JEP, Landelijk Steunpunt Extremisme (LSE), Kennisplatform Integratie & Samenleving (KIS), Rijksopleidingsinstituut tegengaan Radicalisering (ROR) en Stichting School & Veiligheid (SSV).