Denk mee over de benchmark onderwijs voor Schoolbesturen op de kaart  

13 juni 2023

Voor de website schoolbesturenopdekaart.nl worden leden van de PO- en VO-raad gezocht die willen meedenken over de benchmark onderwijs. Hiervoor wordt een werkgroep opgericht. Schoolbesturenopdekaart.nl is de benchmark voor schoolbesturen in het funderend onderwijs.  

Sinds begin dit jaar heeft de website schoolbesturenopdekaart.nl (voorheen: benchmark POVO) een nieuwe vormgeving en navigatiestructuur. Hierbij zijn de vergelijkingsmogelijkheden verbeterd. Het is mogelijk om je eigen schoolbestuur op diverse thema’s te vergelijken met anderen. Dit kan op leerlingaantallen of vestigingen, maar ook met besturen in dezelfde provincie, gemeente en/of plaats.  

Benchmark onderwijs 

De ‘benchmark onderwijs’ is nog volop in ontwikkeling. We zoeken leden die hierover met ons mee willen denken. Het uitganspunt is om voor de ‘benchmark onderwijs’ zoveel mogelijk gebruik te maken van al bestaande gegevensleveringen van DUO. Daarbij onderzoeken we welke indicatoren we kunnen gebruiken voor het vergelijken en verantwoorden over onderwijs.  

De werkgroep zal eens per 6-8 weken bijeenkomen voor bijeenkomsten van 1,5 uur. Aanmelden voor de werkgroep kan door voor 28 juli een mail te sturen naar: schoolbesturenopdekaart@vo-raad.nl.