Dialoogsessie Hoe krijgen we onze leerlingen weer ’aan’? terugkijken

20 januari 2023

Op 17 januari vond de tweede dialoogsessie ‘Hoe krijgen we onze leerlingen weer ‘aan’?' plaats, met ruim 250 deelnemers. Het plenaire deel van deze sessie, met bijdragen van leraar Matthijn Tromp en opvoedkundige Tischa Neve, is nu terug te kijken.

In de sessies stond welbevinden, motivatie en sociaal-emotionele ontwikkeling van leerlingen centraal. Naast inspiratie uit de onderwijspraktijk en praktische tips hoe hiermee aan de slag te gaan, zijn de deelnemers in deelsessies samen in gesprek gegaan. De opbrengsten van de deelsessies gaan we analyseren en vormen de input voor vervolgactiviteiten.

Het plenaire deel van de online sessie kan je hieronder terugkijken:

 

Wil je zelf een groepsgesprek organiseren met bijvoorbeeld collega’s? Deze gespreksleidraad kun je gebruiken als hulpmiddel om het gesprek te starten.

Wil je op de hoogte blijven van de vervolgactiviteiten? Meld je aan via dit formulier.

Deze sessies zijn georganiseerd door Nederlands Jeugdinstituut, Lerarencollectief, VO-raad, Regionale Kenniswerkplaats Jeugd en Gezin Centraal, Sectorraad GO, CNV, Coalitie Welbevinden, en mogelijk gemaakt door kenniscommunity NP Onderwijs.

Het Nationaal Programma Onderwijs ondersteunt scholen om leervertragingen en andere problemen door corona aan te pakken, zoals het welbevinden en de mentale gezondheid van leerlingen. Bekijk alle interventies gericht op welbevinden op de NPO-website.