Examinatoren staatsexamens voortgezet (speciaal) onderwijs gezocht

30 juni 2021

Jaarlijks worden duizenden staatsexamens gemaakt, onder andere door ruim 5.000 leerlingen in het voortgezet speciaal onderwijs. Op dit moment draaien de staatsexamens van het College voor Toetsing en Examens (CvTE) op volle toeren. Het CvTE heeft echter een tekort aan examinatoren. Bent u werkzaam als leraar in het vo en wilt u uw steentje bijdragen aan de staatsexamens? Meld u dan aan als examinator.

Duizenden kandidaten hebben hun schriftelijke examens achter de rug en starten nu met de mondelinge examens. Deze mondelinge examens zijn mede mogelijk dankzij honderden examinatoren die deze examens vaak naast hun baan in het onderwijs afnemen. Helaas melden zich hiervoor momenteel examinatoren af. Het CvTE krijgt afmeldingen om persoonlijke redenen, maar soms ook omdat scholen hun toestemming hiervoor intrekken.

Om alle staatsexamenkandidaten hun verdiende kans te bieden op een diploma of certificaat te halen, is het van groot belang dat leraren, scholen en besturen blijven bijdragen aan deze belangrijke opdracht. Vandaar deze oproep aan scholen en examinatoren om de staatsexamens ook in 2021 mogelijk te blijven maken. Meer informatie over de staatsexamens in het voortgezet (speciaal) onderwijs en de werkwijze van examinatoren vindt u op www.staatsexamensvo.nl