Geen voorrang meer bij testen voor onderwijspersoneel

03 april 2022

Vanaf 11 april vervalt het advies om bij een positieve zelftest ook een test te laten doen bij de GGD. De uitslag van de zelftest heb je sneller dan via de GGD-teststraat, ook als dat met voorrang is. Gedurende lange tijd was het voor onderwijspersoneel mogelijk om bij klachten met voorrang getest te worden bij de GGD-teststraat.

De consequentie hiervan is dus dat het voor onderwijspersoneel ook niet meer mogelijk is om met voorrang te testen. Uiteraard blijf je met een positieve zelftest wel thuis. Met een negatieve zelftest kan het onderwijspersoneel wel op school weer aan de slag.

Het blijft voor iedereen mogelijk om ook een test te doen bij de GGD. Het advies om dit te doen, vervalt echter met ingang van 11 april.

Vanuit OCW is het voorbehoud gemaakt dat het testen met prioriteit voor onderwijspersoneel weer terugkomt als in de toekomst het advies weer wijzigt (bijvoorbeeld omdat er een variant komt die niet te detecteren is met een zelftest) en iedereen met klachten wel weer het advies krijgt om naar de GGD teststraat te gaan.