Gezonde School-impuls: ondersteuning bij het stimuleren van een gezonde leefstijl in coronatijd

03 juni 2021

Tussen 7 en 18 juni kunnen alle scholen (po, so, vo en mbo) hun belangstelling kenbaar maken voor de Gezonde School-impuls 2021. Deze tijdelijke regeling is bedoeld om scholen een extra duwtje in de rug te geven om te werken aan een gezonde leefstijl van leerlingen tijdens de coronapandemie.

De impuls bestaat uit een geldbedrag van 1200 euro per schoollocatie, dat in 2021 kan worden besteed. Een school kan de Gezonde School-impuls inzetten voor de aanschaf van erkende Gezonde School-activiteiten, de vergoeding van de taakuren van een eigen medewerker die is aangesteld als Gezonde School-coördinator, en als bijdrage in de kosten voor deelname aan de post-hbo opleiding Specialist Sportieve en Gezonde School.

Scholen krijgen daarnaast ondersteuning vanuit een Gezonde School-adviseur van de GGD in de regio (maximaal vier ondersteuningsuren) en webinar(s) over de Gezonde School-aanpak.

Meer informatie en aanvragen

Scholen kunnen de impuls tot 18 juni aanstaande aanvragen via Mijngezondeschool.nl. Is de belangstelling groter dan het aantal plekken, dan zal de inschrijving eerder worden gesloten. 

Op de website van Gezonde School vindt u meer informatie over de voorwaarden, toekenningscriteria en planning van de Gezonde School-impuls