Girls' Day 2024: meisjes laten kennismaken met bèta, techniek en IT

28 februari 2024

Tijdens Girls’ Day op 11 april 2024 openen door heel Nederland bedrijven hun deuren om meisjes tussen de 10 en 15 jaar kennis te laten maken met bèta, techniek en IT. Er is nog ruimte voor scholen in de regio’s Groningen (stad), Assen, Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Utrecht en Zuid-Limburg om deel te nemen. Girls’ Day is een initiatief van stichting VHTO, die zich inzet voor de deelname van meisjes en vrouwen in de bèta-, techniek- en -IT sectoren.

Anders dan in andere landen is het aandeel vrouwen in technische of IT-beroepen in ons land laag. Uit onderzoek blijkt dat meisjes al op vroege leeftijd een studie of beroep in bèta, techniek en IT uitsluiten. Dat komt onder andere door een beperkt beeld van technische opleidingen en beroepen.

VHTO, het expertisecentrum genderdiversiteit in bèta, techniek en IT, wil door Girls’ Day meisjes een beter beeld geven van deze beroepen en hun mogelijkheden in deze sectoren. Tijdens deze dag kunnen meisjes op een laagdrempelige en vooral leuke manier kennismaken met bèta, techniek en IT door langs te gaan bij een bedrijf in een van deze sectoren.

Wie kan meedoen aan Girls’ Day?

Basisscholen, middelbare scholen en bedrijven kunnen deelnemen aan Girls’ Day. Het is niet mogelijk om meisjes individueel in te schrijven voor Girls’ Day.

Scholen kunnen een groep meisjes tussen de 10 en 15 jaar aanmelden. Alle schoolniveaus zijn welkom. Een groep moet uit minimaal 10 meisjes bestaan. Er is geen maximale groepsgrootte.

Aanmelden

In een aantal regio’s is er nog plek voor scholen die willen deelnemen. Het gaat om de regio’s Groningen (stad), Assen, Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Utrecht en Zuid-Limburg.

Geïnteresseerd in de mogelijkheden om een groep meisjes te laten deelnemen? Mail dan naar girlsday@vhto.nl.

Meer informatie

Meer informatie over Girls' Day 2024 is te vinden op de website Girlsday.nl.