Governancespecial over bewuste verscheidenheid in de governance van samenwerkingsverbanden

05 februari 2018

Het Steunpunt Passend Onderwijs heeft een speciale editie van ‘Verrassend Passend’ uitgeven, over de governance van samenwerkingsverbanden. De acht portretten, waarbij schoolbestuurders, toezichthouders en directeuren van samenwerkingsverbanden worden geïnterviewd, geeft door de eerlijke en open antwoorden een rijk beeld van de diversiteit van de governance van samenwerkingsverbanden.

Daar waar de gekozen structuur divers is, is er één gemene deler die overal terugkomt: de motivatie en gedrevenheid om, ieder vanuit zijn eigen rol, vorm te geven aan de maatschappelijke opdracht om voor iedere leerling een passende plek in het onderwijs te vinden.

leerlingen met rugzakken

Deze uitgave hoopt lezers uit te inspireren, tot nadenken aan te zetten en uit te nodigen tot gesprek met uw collega’s binnen de school en het samenwerkingsverband.

Download de Governancespecial Verrassend Passend.

Het Steunpunt Passend Onderwijs van de VO-raad ondersteunt scholen, schoolbesturen en samenwerkingsverbanden in het voortgezet onderwijs bij het vormgeven van passend onderwijs. De informatie op deze website helpt u een heel eind op weg. U kunt daar verder terecht voor al uw vragen, advies en maatwerkondersteuning.