“Heel veel blije leerlingen”

28 september 2021

“We zien in de hele school hetzelfde effect: blije leerlingen.” Voor teamleider Antoine Reijns van het Martinuscollege staat vast dat vraaggestuurd maatwerk goed is voor de motivatie van leerlingen. De school ging samen met 10 andere scholen na de oorspronkelijke pilot 'Recht op Maatwerk' verder op het maatwerkpad. Met elkaars hulp bouwden zij de mogelijkheden voor leerlingen verder uit.

Veel scholen proberen steeds beter aan te sluiten bij wat elke afzonderlijke leerling nodig heeft. De coronacrisis heeft deze ontwikkeling alleen maar versterkt. De verhalen van 11 scholen die hierin vooroplopen zijn nu samengebracht. Zij hielpen elkaar in leernetwerken van het project Voortgezet Leren van de VO-raad om hun maatwerk naar een hoger plan te brengen. We vroegen de scholen naar hun ervaringen, lessen en resultaten. De gemene deler? Blije leerlingen. 

 

Meer over dit onderwerp 

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je tips en ervaringen delen met andere collega’s? Op Edualdo.nl delen leraren en schoolleiders hun vragen en antwoorden over allerlei onderwerpen.