ICT op school verder brengen met KennisnetWijzer en Technologiekompas

21 januari 2019

Kennisnet heeft tijdens het congres OnderwijsInzicht op 18 januari jl. twee producten gepresenteerd die schoolbesturen, ICT-coördinatoren en leraren kunnen helpen om de inzet van ICT binnen de school verder te brengen, ter versterking van het onderwijs. Op de nieuwe online omgeving KennisnetWijzer vinden ze tools die gebruikt kunnen worden om diverse ICT-vraagstukken op te lossen. De publicatie ‘Technologiekompas’ biedt daarnaast een overzicht van de belangrijkste trends en ontwikkelingen rond ICT, en handvatten om deze ontwikkelingen in te zetten in het onderwijs.

KennisnetWijzer

Op de KennisnetWijzer zijn ruim 30 tools gebundeld die scholen kunnen ondersteunen bij het zetten van verdere stappen op het vlak van ICT. Besturen, ICT-coördinatoren en leraren kunnen de tools bijvoorbeeld gebruiken bij het formuleren van een goede visie op onderwijs en ICT, de verdere professionalisering van leraren rond dit thema en het aanschaffen van passende devices. Het kan zo een startpunt zijn voor scholen die ICT verder willen brengen, maar nog vragen hebben over de juiste aanpak. De KennisnetWijzer wordt in de loop van 2019 nog verder uitgebreid.

Lees ook het artikel over de KennisnetWijzer op Kennisnet.nl.

Technologiekompas

Daarnaast publiceert Kennisnet iedere twee jaar het Technologiekompas. Deze publicatie biedt scholen een overzicht van de belangrijkste trends en ontwikkelingen rond ICT (zoals momenteel ‘kunstmatige intelligentie'), en handvatten om deze ontwikkelingen in te zetten in het onderwijs.