Inspirerende ideeën voor meer bèta-docenten in het vo

27 mei 2020

Op 27 mei is de publicatie ‘Meer vo-docenten in het bètadomein’ overhandigd aan VO-raad voorzitter Paul Rosenmöller. Deze uitgave komt voort uit een initiatief van de TU Delft (in samenwerking met onder meer het vo) met als doel het docentschap voor beta’s interessanter te maken, en bevat inspirerende ideeën op dit vlak.

Het toenemende tekort aan docenten in het voortgezet onderwijs ontgaat niemand. In het bètadomein speelt mee dat de vraag naar bèta’s explodeert. Vanaf september 2018 zijn er vanuit de TU Delft diverse werksessies met partijen uit het voortgezet onderwijs, hoger onderwijs en belanghebbenden als overheden en bedrijven geweest. Dti leverde een enthousiaste community op met schoolleiders, bestuurders, docenten, studenten en beleidsadviseurs. Deze community wil een start maken om het docentschap interessanter te maken en daarvoor de mogelijkheden te creëren.
 
In de publicatie ‘Meer vo-docenten in het bèta domein’ nemen zij ons mee in het proces van de werksessies en komt een enthousiaste groep mensen aan het woord die impact wil maken voor meer bèta-docenten in het vo. 

Bekijk ook de video over de werksessies:

Online bijeenkomst

In een online bijeenkomst spraken onder andere Rob Mudde (vice-president Education van de TU Delft) en Paul Rosenmöller door over het belang van dit project, regionale samenwerking en samen werken aan oplossingen voor het docententekort. 

Meer weten of aansluiten bij de community?

Wilt u meer informatie en/of heeft u interesse om zich aan de sluiten bij de community? Stuur dan een mail naar docentenchallenge@tudelft.nl