Kandidatenpool tekortvakken blijft voorlopig online

06 september 2017

Werkgevers die nog docenten zoeken voor de tekortvakken kunnen voorlopig gebruik blijven maken van de gratis Kandidatenpool tekortvakken. In de Kandidatenpool zitten ruim 600 (aankomende) docenten die een baan zoeken in een tekortvak. Ruim de helft daarvan heeft al een bevoegdheid in een tekortvak.

De Kandidatenpool tekortvakken is in maart 2017 in opdracht van Voion, het Arbeidsmarkt & Opleidingsfonds voortgezet onderwijs, opgericht door MeesterBaan om extra leraren te werven die de juiste bevoegdheid kunnen halen en het werkgevers makkelijker te maken geschikte leraren te vinden voor de tekortvakken.
In de Kandidatenpool tekortvakken bevinden zich: (tussen haakjes het aantal kandidaten op 25-8-2017)
• Leraren met een bevoegdheid in een tekortvak (351)
• Leraren met een bevoegdheid in een overschotvak (100)
• Leraren basisonderwijs/pabogediplomeerden (84)
• Zij-instromers (87)

Toelating tot de pool geschiedt aan de hand van een aantal strenge selectiecriteria. Alléén kandidaten die met hun achtergrond de juiste bevoegdheid hebben of kunnen halen, worden tot de Kandidatenpool toegelaten.

Gratis toegang

Voor vo-scholen kan er gratis gebruik worden gemaakt van de Kandidatenpool tekortvakken. Via Meesterbaan kan er een werkgeversaccount worden aangemaakt en als er al een account is, dan kunnen de inloggegevens voor de Kandidatenpool worden aangevraagd via ian@meesterbaan.nl.