Koningin Máxima brengt digitaal werkbezoek aan StudentinzetopSchool

14 april 2021

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft op 13 april een digitaal werkbezoek gebracht aan het landelijk platform StudentinzetopSchool. Via dit (niet-commerciële) online platform bieden studenten examenleerlingen één op één ondersteuning bij de voorbereiding op hun centraal examen.

Koningin Máxima ging in gesprek met de initiatiefnemers van het platform over het ontstaan, de uitdagingen en de toekomstplannen. Ook sprak zij met een schoolleider en leerlingen en studenten die via StudentinzetopSchool.nl gekoppeld zijn, onder meer over de impact die de bijles heeft op de voorbereiding op het eindexamen.

Enthousiast vertelde onder andere student Sem Grootscholten (assistent natuurkunde – economie) over zijn ervaring met extra lessen economie aan halve klassen. Hij oefent met leerlingen vooral de stappen die ze moeten nemen om tot een oplossing te komen. Een van de deelnemende leerlingen, Indira Korver (4 havoleerling Dalton College Den Haag): “Het is heel fijn om zo in een groepje uitleg te krijgen. We moeten elkaar ook vaak uitleg geven en als dat lukt, weet je zeker dat je de stof begrijpt."*