Leerlingen overhandigen petitie voor behoud bereikbaarheid ‘Curio prinsentuin Andel’ aan Tweede Kamer

22 december 2022

Drie leerlingen van Curio prinsentuin Andel hebben op 20 december een petitie aangeboden aan de Tweede Kamercommissie voor Infrastructuur en Waterstaat tegen het schrappen van de scholierenlijnen naar deze vmbo-school. De petitie ‘Houd Curio prinsentuin Andel bereikbaar’ is inmiddels bijna 3000 keer ondertekend. Eerder stelden de SP, BBB en D66 al Kamervragen over deze kwestie.

De provincie Noord-Brabant wil vanaf juli 2025 de scholierenlijnen naar Curio prinsentuin Andel schrappen. Dit zou grote gevolgen hebben voor de bereikbaarheid; zonder de scholierenlijnen kan 75% van de leerlingen de school niet meer veilig bereiken.

De school wil met de petitie laten zien dat dit onacceptabel is: alle leerlingen die op Curio prinsentuin Andel voorbereidend beroepsonderwijs – met extra aandacht en begeleiding – willen volgen, zouden dit moeten kunnen doen. Deze keuze mag niet afhangen van de aanwezigheid van goed openbaar vervoer naar de school.

Naast de leerlingen kwamen ook Rob Neutelings (voorzitter Raad van Bestuur Curio) en Harrie Weijtens en Monique aan den Boom (beiden onderwijsmanager Curio prinsentuin Andel) naar Den Haag om deze boodschap te onderstrepen. Ook de VO-raad vindt dat de plannen moeten worden teruggedraaid; we hebben daarom ook de petitie ondertekend.  

Eind januari 2023 wordt duidelijk of de provincie iets aan de plannen verandert.  

Lees ook het bericht op de website van het AD: 'Leerlingen van Curio prinsentuin Andel overhandigen duizenden handtekeningen in Tweede Kamer'